JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Würth på offensiv med mönsterkorten

Tyska Würth startar ett dotterbolag som ska sköta försäljningen av mönsterkort utanför Tyskland. Den svenska verksamheten flyttar med samtidigt som medvinden gör att de två anställda snart blir fyra.

Würth är en bred koncern som säljer allt från skruvar och smörjmedel till elektronikkomponenter, kraftmoduler och mönsterkort. I det här fallet är det Würth Elektronik CBT som skapat dotterbolaget med ambitionen att växa snabbare utanför Tyskland. Nu har den svenska verksamheten flyttat över till dotterbolaget.

– Vi har ett väldigt bra upplägg genom Würth group där vi utnyttjar logistik med mera så vi kan erbjuda mycket bra priser men fortsatt med Würths hårda kvalitetskrav. Vi ser fortsatt ett högt tryck på tillverkning i Asien men oxå att fler kunder börjar kräva tillverkning inom Europa. Då är det bra med tre egna fabriker, skriver Mattias Holmqvist i ett epostmeddelande.

I Sverige finns två anställda på kontoret i Torsby som bland annat sysslar med orderhantering, logistik och teknikfrågor.

– Som ett första steg i vår expansion kommer vi utöka vårt team i Sverige med två nya medarbetare från 1 november. Vi har haft en stark tillväxt och med de nya kollegorna räknar vi med att växa ännu mer tillsammans med kunderna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)